Een bedrijf gestart? Bekijk dan zeker deze 3 prangende vragen!

Pexels william fortunato 6140676 1
Geschatte leestijd
< 2 min
Gepubliceerd

Uit je fouten moet je leren, zegt een ondernemerswijsheid. Maar het is toch makkelijker als je al op voorhand weet welke fouten je kunt vermijden als starter. Wij gingen langs bij drie ondernemers en kregen antwoorden op enkele prangende vragen over intellectuele eigendom, zodat je goed voorbereid aan de slag kan.

Kan ik mijn idee beschermen?

In de douche, op de fiets, op de trein. Een idee kan je op elk moment krijgen. Maar om dat idee uit te werken, heb je vaak andere mensen nodig. Alleen: vertel je die zomaar over je plannen? Kan je dat idee beschermen? Maxime Vanderheyden van Ecopoon en experte Annemie leggen uit wat je allemaal kan beschermen.

Moet ik ook direct mijn bedrijfsnaam beschermen?

Je eigen bedrijf opstarten? Dan heb je ook nog een goeie naam nodig. Eentje die niemand anders heeft. Maar vooral: eentje die niemand anders kan gebruiken. Sabine Stuiver van Hydraloop en experte Annemie benadrukken het voordeel van een beschermde bedrijfsnaam.

Wat kan ik allemaal beschermen in mijn bedrijf?

Je bedrijf is meer dan alleen het idee en de naam. Welke aspecten van je product, ontwerp, dienst of bedrijf kan je dan nog allemaal beschermen? Gregory Merguerian van Bounce en experte Marie-Carmen geven enkele concrete tips.

Ontdek onze wegwijzer voor starters

Wegwijzer voor starters